Kesätyötarina: työpäiväni Optofidelityllä

Tänä kesänä raotimme robottimaailman ovia nuorelle herrasmiehelle Tarmolle. Kahden viikon kesähessun pesti työelämään tutustuen tarjosi läpileikkauksen Opton tekemiseen. Samalla viikot osoittivat että ”hyvä ruoka, parempi mieli – ja myös duuni”. Saimme myös mustaa valkoisella, että meillä on rento meininki.

Näin viikoistaan kertoo Tarmo itse.

Moi. Olen 14-vuotias poika Tarmo Tampereelta. Harrastan jalkapalloa ja tänä kesänä olin pari viikkoa harjoittelijana OptoFidelityssä.

En olettanut, että OptoFidelityllä olisi ollut näinkin rento meininki. Odotin paljon tiukempaa kuria. Yllätyin siitä, että ruoka oli hyvää ja laadukasta. Tykkäsin ruuasta paljon. Luulin myös, että firmassa käsitellään vain erilaisten robottien tekemistä, mutta täällähän tehdään myös paljon muuta.

Myös sisustus yllätti minut. Odotin perus toimistomeininkiä, mutta olihan siellä vähän muutakin. Joidenkin huoneiden nimet herättivät huomiota kuten Sauna, Get things done ja MacGyver. Yllättävää oli myös se, että täällä tehdään projekteja aika isoille firmoille.

Ensimmäinen maanantaipäivä aloitettiin viikon avauksella. Loppupäivä oli lähinnä tutustumista firman hommiin. Etsin myös tietoa Virtual Realitystä. Tiistaina tein Motion blur -testauksia eri puhelimille ja etsin lisää tietoa Virtual Realitystä. Keskiviikkona kirjoitin laskuja, opin käyttämään Exceliä ja tein ”johtotehtäviä”. Koko torstain olin johtotehtävissä. Perjantaina siivosin varastotilaa, kirjoitin Motion blur     -testitulokset Exceliin ja rakensin hyllyjä. Joka päivänä vein myös postin postihuoneeseen.

Ensimmäiseltä viikolta jäi mieleen hyvä ruoka, johtotehtävät, Excelin käyttö ja limonaati. Tutustuin uusiin ihmisiin ja firman toimintaan.

Toisen viikon maanantai alkoi taas viikon avauksella. Aloitin myös tämän ”blogin” kirjoittamisen. Loppupäivän tuhosin kovalevyjä ja laitoin hyllyt paikoilleen. Tiistaina tuhosin lisää kovalevyjä, järjestin työkaluja ja taittelin pahvilaatikoita. Keskiviikkona siivosin pöytiä ja järjestelin työkaluja. Torstaina nukuin pommiin… Kun tulin töihin, tein Motion blur -mittauksia ja järjestelin hyllyjä. Perjantaina työpäivä oli lyhyempi. Järjestelin hyllyjä ja viimeistelin tämän ”blogin”. Iltapäivällä kävimme Ideaparkissa syömässä. Toiselta viikolta jäi mieleen pommiin nukkuminen ja perjantain ruokailu.

Nämä kaksi viikkoa kuluivat nopeasti, ja ne ovat olleet tosi opettavaisia. Oli kiva olla täällä töissä. Ensi vuonna uudestaan!

Tarmo Rajakangas

Jos olet Tarmoa hieman vanhempanakin kiinnostunut OptoFidelistystä työ- tai harjoittelupaikkana, laita viestiä osoitteeseen rekry@nulloptofidelity.com.

SHARE Facebook Facebook Facebook Facebook