The Mega Menu

Multiple menus to choose from. Each drag-n-drop customizable.

Premium Pack

One flexible templates series to rule them all. Everything you need to build an awesome Hubspot website.
Force actuator datasheet

Incredible Support

Questions are bound to pop up. When they do, you can expect a fast and detailed response via chat or email.
Learn More

Additional Services

Need a little extra help building your website? I've got you covered and over a range of design and development services.
Learn More

OptoFidelity News

2 min read

OptoFidelity testasi - Jos käytät bluetooth-kaiutinta, videon lip sync saattaa olla häiritsevästi etuajassa

1/5/15 9:48 AM

OptoFidelityn videolaadun mittauksen expertti Kimmo testasi bluetooth-kaiuttimen äänen ja kuvan keskinäistä synkronointia eli lip sync -ominaisuutta Youtube-videota puhelimen kautta katsoessa. Tuloksena oli kaiuttimen häiritsevä ja kuulijan korvaan selkeästi erottuva äänen 120 ms etuaikaisuus kuvaan verrattuna.

Keskustelupalstat ovat jo vuosia käyneet kuumana bluetooth-kuulokkeiden lip sync ongelmista, mutta OptoFidelityn ”pistokokeen” perusteella samat ongelmat vaivaavat myös uusinta teknologiaa edustavia langattomia kaiuttimia.

Testitilanteessa mitattiin Youtube-videon toistoa LG G3 -puhelimella yhdistettynä Prego bluetooth-kaiuttimeen. Tuloksena saatu 120 millisekunnin etuaikaisuus on selkeästi katselu- ja kuuntelukokemusta häiritsevä ero laitteiden kuvan ja äänen synkronissa. Ero bluetooth -kaiuttimella kuunneltuna on merkittävä verratuna puhelimen oman audion tai kuulokeliitännän kauOptoFidelity_VideoMultimeter+BluetoothSpeakertta. Puhelimen oma kaiutin toisti äänen +40 millisekunnin viiveellä ja kuulokeliitäntä +60 millisekunnin viiveellä.

Kun ääni toistuu etuajassa, kuuluu näyttelijän puheääni tai efekti ennen kuin huulet muodostavat vuorosanoja ruudulla tai itse tapahtuma tapahtuu. Jos ääni toistuu viipeellä, ruudulla näyttelijän huulet liikkuvat mutta puheääni kuuluu vasta sen jälkeen. Etuajassa tulevaa audiota ei esiinny missään tilanteessa luonnollisesti ja siksi juuri etuaikasiuus on katsojalle erityisen helpommin häiritsevä tekijä.

OptoFidelity on määritellyt lip syncille rajat, joiden perusteella erot synkronoinnissa vaikuttava katselukokemukseen

LIP SYNC –TOISTO   RAJAT
Hyvä maksimissaan ‐15ms etuaikaisuus tai maksimissaan +45 ms viive
Kohtalainen, etuaikaisuus tai viive voi jo häiritä katselukokemusta  maksimissaan -45 ms etuaikaisuutta tai maksimissaan +125 ms viive
Huono, kuvan ja audion ero on selkeästi katsojalle erottuva yli -45 ms etuaikaisuus tai yli +125 ms viive

Bluetooth –kaiuttimen kuuntelussa tarkemmilla mittauksilla voitaisiin osoittaa, onko toiston ero enemmän puhelimen vai kaiuttimen ominaisuus. Kuluttajalle ratkaisevaa ei ole aina edes se, johtuuko ero puhelimesta vai kaiuttimesta. Selvää kuitenkin on, että kasvava langattomien kaiuttimien käyttö video- ja pelikäytössä ei aina tarjoa hyvää käyttäjäkokemusta.
Testimittaukset toteutettiin OptoFidelityn Video Multimeter mittalaitteella, jonka avulla älypuhelimen, tabletin tai muun multimedialaitteen videotoiston laatua voi mitata suoraan ruudulta. Yksi mittalaitteen optioista on lip sync –ominaisuuden mittaus.

Lisätietoa OptoFidelity Video Multimeteristä

Kysy lisätietoja sales"@"optofidelity.com tai tutustu Video Multimeter -tuotemateriaaleihin:

Tuotetietoa Video Multimeter -sivulla

Esimerkkiraportti kuuden älypuhelimen videotoistosta.

 

Topics: News

Annu Laine
Written by Annu Laine

Featured